top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 6

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Het zesde en zevende geloofspunt gaan over de mensheid en de aarde waarop we wonen.


De schepping

ZDA geloofspunten voor kinderen 6 schepping

Ongeveer 6000 jaar geleden schiep God deze wereld, zodat de mensen daarin konden leven. In de Bijbel lezen we hoe Hij dat deed. Eerst was er niets. Toen sprak God en wat Hij zei, ontstond. Zo maakte God de dagen. En elke dag voegde Hij iets toe. In zes dagen tijd schiep God alles wat nodig is om op deze planeet te leven.


Op de zesde dag, nadat de landdieren geschapen waren, maakte God mensen. Eerst een man, Adam, en daarna ook een vrouw. Zij heette Eva.

Toen was alles gemaakt. De mensen kregen een speciale taak van God. Hij zei tegen hen: jullie mogen voor deze mooie aarde zorgen.

ZDA geloofspunten voor kinderen 6 schepping

God was nog niet helemaal klaar met de schepping. "In zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die." Exodus 20:11.


God rustte op de laatste dag van de week. Deze dag is de sabbat, een heilige dag. Een speciale dag, waarop ook wij mogen rusten en stilstaan bij wat God allemaal voor ons heeft gedaan en nog steeds doet.


Puzzel

Het scheppingsverhaal heb je waarschijnlijk al wel vaker gehoord. Weet je nog wat God op welke dag geschapen heeft?

Trek een lijn naar de juiste dag. Let op: soms moet je meer dan één lijn naar een dag trekken. Weet je het even niet meer? Dat geeft niet. Zoek het maar op in Genesis 1.

Zon, maan en sterren


  • 1. Zondag

Gras, planten, bloemen en bomen


  • 2. Maandag

Landdieren


  • 3. Dinsdag

Zeeën en land


  • 4. Woensdag

Sabbat


  • 5. Donderdag

Lucht tussen het water boven en het water onder


  • 6. Vrijdag

Mensen


  • 7. Zaterdag

Vogels die vliegen


Vissen en andere waterdieren


Licht


Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page