top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 7

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Het zesde en zevende geloofspunt gaan over de mensheid en de aarde waarop we wonen.


Hoe mensen zijn

ZDA geloofspunten voor kinderen 7 hoe mensen zijn

In de vorige les ging het over de schepping. Aan het einde van de zesde dag schiep God mensen: een man en een vrouw. In de Bijbel staat "God schiep de mens naar Zijn beeld." Genesis 1:27.


'Naar Zijn beeld' betekent dat we op God lijken. God maakte de mensen om, net als Hij, voor eeuwig te leven, om gelukkig en vrij te zijn. Vrij zijn betekent dat we eigen keuzes kunnen maken.


We zijn vrij om onze favoriete kleur of sport te kiezen. Alle mensen zijn ook vrij om te kiezen of ze God willen volgen en vertrouwen of om hun eigen weg te gaan en op zichzelf te vertrouwen.


ZDA geloofspunten voor kinderen 7 hoe mensen zijn

Adam en Eva maakten de keuze om God niet te vertrouwen. Iets binnenin hen veranderde. Ze deden zonde en waren ongehoorzaam aan God. Zo kwamen slechte dingen, zoals pijn, ziekte en dood in deze wereld. Er kwam een afstand tussen de heilige God en de zondige mensen.


Gelukkig heeft God een plan om het zonde-probleem op te lossen. Jezus kwam naar de aarde om ons te redden van de zonde en een einde te maken aan deze dingen. Door Hem te volgen en van Hem te houden, kunnen we weer meer op God lijken. Door onze zonden te vergeven en Zijn liefde aan ons te geven, kan er weer iets terugveranderen binnenin ons. Door Gods liefde zijn we vriendelijk voor elkaar en zorgen we goed voor de wereld om ons heen.


Puzzel

God schiep ons om zoals Hem te zijn. Maar Hij gaf ons ook de vrijheid om te kiezen. De juiste keuze maken is niet altijd makkelijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Wat kies jij, wat zou jij doen? Zou Jezus dezelfde keuze maken? Bespreek dit met elkaar.

Een ander helpen

Roddelen

Op je beurt wachten

Ruzie maken met je broer of zus.

Zelf eerst gaan

Je vader en moeder gehoorzamen

Je kreeg niet wat je wilde. Nu krijg je een woede-uitbarsting

Je vriend vergeven als hij iets verkeerds heeft gedaan

Rekening houden met een ander

Een compliment geven

Zeggen dat je iets gaat doen, maar het toch niet doen

Boos blijven over iets vervelends wat lang geleden is gebeurd

Jaloers zijn op je vriend, omdat hij zo'n mooi kade kreeg

Je helpt met het opruimen van de rommel

Je verliest bij een spelletje en feliciteert de winnaar

Je deelt je eten met je vriend die minder heeft


Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page