top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 4

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme. De eerste vijf geloofspunten gaan over wie God is en hoe we van en over Hem kunnen leren.


Het eerste geloofspunt vind je hier: de Bijbel, het Woord van God.

Het tweede geloofspunt vind je hier: God is drie personen.

Het derde geloofspunt vind je hier: God, de Vader.


Jezus

ZDA geloofspunten voor kinderen 4 Jezus

Op een mooie zomerdag was een vlinder door de openstaande deur naar binnen gevlogen. Nu zat hij in de problemen. Hij fladderde tegen het raam en kon de weg naar buiten niet meer vinden. Hij begreep me niet toen ik tegen hem sprak. En als ik hem zou vangen, zou ik hem misschien pijn doen. Hoe kon ik hem de vrijheid teruggeven?


God de Vader en Jezus hadden ook zo'n soort probleem en ze hebben daar een oplossing voor bedacht. God wilde dat de mensen die Hij geschapen had vrij zouden zijn. Maar door zonde te doen, kwamen de mensen in de problemen. Nu konden ze niet meer bij God zijn. Jezus zei toen: "Ik zal mens worden en hen redden. Ik zal hen laten zien hoe ze uit het zonde-probleem kunnen komen."


Jezus werd zo'n 2000 jaar geleden als baby geboren. Hij was toen mens en God tegelijk. Hij leefde net als wij, maar zonder verkeerde dingen te doen. Hij werd uitgedaagd om zelfzuchtig en gemeen te zijn, maar Hij gaf er nooit aan toe en bleef altijd vriendelijk. Wil jij Zijn voorbeeld ook volgen?

ZDA geloofspunten voor kinderen 4 Jezus

Als volwassene deed Jezus dingen die niemand anders kon. Misschien ken je de Bijbelverhalen over de wonderen die Hij deed wel. Hij liep over water en stopte een storm. Hij gaf duizenden mensen te eten van de lunch van één jongen. Hij genas veel mensen en liet dode mensen weer leven.


Het belangrijkste wat Jezus heeft gedaan is dat Hij stierf aan het kruis. Na drie dagen werd Jezus weer levend. Zo heeft Hij ervoor gezorgd dat ons zonde-probleem opgelost kan worden. Als we kiezen om van God te houden en Jezus volgen


Jezus is nu in de hemel en maakt voorbereidingen. Al snel zal Hij terugkomen naar de aarde. Dan zal Hij een einde maken aan alle nare dingen, zoals zonde, pijn en dood. Hij zal een nieuwe aarde maken, waar alles goed, zeer goed zal zijn. Iedereen die ervoor kiest om van God te houden en Hem te volgen, mag dan voor altijd bij Hem wonen.


Puzzel

Hier komt de puzzel. Er zijn een letters door elkaar gehusseld. Streep alle letters B K P L Z hieronder weg. De letters die overblijven vormen de oplossing.


B G K E P L O Z B O Z F P T K

D P A L Z T J B E P Z U P S K

D K E C P H R L B I Z S P T K U P S K I B S L

Controleer je antwoord door in je Bijbel Johannes 20:31 op te zoeken.


Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page