top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: het verloren schaap

Dit verhaal gaat over een heel bijzonder schaap. Dit schaap was anders dan de andere schapen in de kudde.


In een ver land, niet ver van de groene heuvels en kabbelende beekjes, leefde een herder. Deze herder had veel schapen om voor te zorgen. Elke dag ging de herder met zijn kudde naar de groene weiden om te grazen. Maar er was een schaapje bij dat een beetje onhandig was.


Op een dag, terwijl de kudde vredig graasde, merkte de herder dat het schaapje niet meer bij de anderen was. Het was verdwaald! De herder maakte zich meteen klaar om het schaap te zoeken. Hij liet de andere schapen achter en ging op zoek.


Hij klom over rotsen, door dichte bossen en over rivieren, roepend: "Waar ben je, mijn kleine schaap? Ik zal je niet in de steek laten!" Hij zocht en zocht, tot hij eindelijk het verloren schaap vond. Het zat vast tussen de struiken en kon niet meer bewegen.


Goede Herder, zorgt voor zijn schapen en vind het verloren schaap

De herder tilde het schaap voorzichtig op en hield het stevig vast. Hij was zo blij dat hij zijn verloren schaap had gevonden! Hij droeg het terug naar de kudde en zette het tussen de andere schapen.


Toen de herder thuiskwam, riep hij zijn vrienden en buren bij elkaar en zei: "Laten we feestvieren! Want mijn verloren schaap is gevonden!" Iedereen was blij en juichte.


Dit verhaal laat ons zien hoeveel Jezus van ons houdt. Hij is als de goede herder die voor zijn schapen zorgt. Als we verdwaald raken in het leven, zal Hij ons altijd komen zoeken en ons veilig naar huis brengen.


En weet je wat nog mooier is? Jezus wil dat we ook anderen over Zijn liefde vertellen. Hij wil dat we, net als de Goede Herder, voor de mensen om ons heen zorgen. Dus laten we goed voor elkaar zorgen en altijd onthouden dat we heel bijzonder zijn voor Jezus, net als dat ene verloren schaap.


"Welk mens onder u die honderd schapen heeft en er één van verliest, verlaat niet de negenennegentig in de woestijn en gaat achter het verlorene aan, totdat hij het vindt? En als hij het gevonden heeft, legt hij het vol blijdschap op zijn schouders. En als hij thuiskomt, roept hij zijn vrienden en buren bijeen en zegt tegen hen: Wees blij met mij, want ik heb mijn schaap gevonden, dat verloren was. Ik zeg u dat er evenzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar die zich bekeert, meer dan over negenennegentig rechtvaardigen, die de bekering niet nodig hebben" Lukas 15:4-7.

Puzzel voor kinderen: het verloren schaap

Het verloren schaap is zoek, kun jij de herder helpen om het weer te vinden?

Puzzel over de Goede Herder en het verloren schaap
Klik op de afbeelding om deze te downloaden en printen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page