top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: Goed nieuws voor iedereen!

Bijgewerkt op: 1 sep. 2023

Lang geleden was er een man genaamd Filippus. Filippus was een hele goede vriend van Jezus en hij hield heel veel van Hem. Filippus wilde graag dat andere mensen ook over Jezus zouden leren en geloven.


Op een dag was Filippus aan het rondlopen en hij kwam een man tegen uit een land dat Ethiopië heet. Deze man was heel nieuwsgierig en las in een boek over God. Maar hij snapte niet alles wat er stond, want het boek was een beetje moeilijk.


De man zag er een beetje verward uit, dus Filippus ging naar hem toe en zei: "Hallo! Heb je hulp nodig met begrijpen wat er in dat boek staat?" De man was blij en zei: "Ja, alsjeblieft!"

Filippus begon te vertellen over Jezus en hoe Hij een geweldige vriend is die van iedereen houdt. De man luisterde aandachtig en begon steeds meer te begrijpen. Hij werd zo blij van dit goede nieuws dat hij zei: "Ik wil in Jezus geloven en Hem volgen!"


Fillipus en de Ethiopiër goed nieuws voor iedereen

De man wilde nu graag gedoopt worden, wat betekent dat hij in het water ging om te laten zien dat hij bij Jezus hoort. Toen ze langs een water kwamen, zei de man: "Kijk, water! Kun je me nu dopen?" En Filippus was erg blij en zei: "Natuurlijk!"


"En Filippus zei: Als u met heel uw hart gelooft, is het geoorloofd. En hij antwoordde en zei: Ik geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is. En hij liet de wagen stilhouden, en zij daalden beiden af in het water, zowel Filippus als de kamerheer, en hij doopte hem. En toen zij uit het water opgekomen waren, nam de Geest van de Heere Filippus weg; en de kamerheer zag hem niet meer, want hij vervolgde zijn weg met blijdschap" Handelingen 8:37b-39

Filippus doopte de man in het water, en op dat moment voelde de man zich zo nieuw en schoon van binnen. Hij wist dat hij nu een speciale band had met Jezus en dat Hij voor altijd voor hem zou zorgen.


Toen ze uit het water kwamen, was de man zo blij dat hij begon te zingen en te juichen. Hij vertelde iedereen die hij kende over Jezus en hoe Hij zijn leven veranderd had. Zo verspreidde het goede nieuws zich steeds verder!


En dat is goed nieuws voor iedereen! Het laat ons zien hoe belangrijk het is om in Jezus te geloven en Hem te volgen. Het maakt niet uit waar we vandaan komen, Jezus houdt van ons allemaal, zowel van kinderen als van volwassenen, en wil ons helpen om goede en blije mensen te zijn.Puzzel voor kinderen: Goed nieuws voor iedereen

Filippus gaat weg van de Ethiopiër. Maar die voelt zich niet alleen. Hij is heel blij! Waarom?


Puzzel over hoe de Ethiopiër zich voelde
Klik op de puzzel om te downloaden

Veel puzzelplezier!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page