top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 10

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Deel 8 tot en met 11 gaan over hoe God de mensen redt van het zonde-probleem.


Hoe God mensen redt

28 geloofspunten voor kinderen, deel 10 Hoe God mensen redt

In vorige lessen hebben we al een paar keer gesproken over het plan van God om de mensen te verlossen. Verlossen is een ander woord voor uit de problemen redden. Zoals een held iemand die in diep water gevallen is, erachteraan springt en de drenkeling weer veilig naar de kant helpt.


Het probleem waaruit wij gered moeten worden, is dat we zondaars zijn. Mensen doen zonde, dingen die tegen Gods regels van liefde ingaan. Dat zorgt voor afstand tussen ons en God.


Maar God houdt heel erg veel van ons. Hij wil ons redden van ons zonde-probleem. Daarvoor is Jezus naar de aarde gekomen als mens. Hij is aan het kruis gestorven en na drie dagen weer opgestaan. Maar God doet nog meer voor ons.

28 geloofspunten voor kinderen, deel 10: Hoe God mensen redt

God heeft ook de Heilige Geest naar ons toegestuurd. De Heilige Geest spreekt in onze harten en leert ons. Door Zijn invloed begrijpen we dat onze zonden een probleem zijn. Hij helpt ons om de keuze te maken om Jezus' offer aan te nemen en om God te volgen.


Als wij zeggen: "Ik houd van God en ik heb spijt van de verkeerde dingen die ik heb gedaan," dan adopteert God ons in Zijn familie. De afstand die er eerst door de zonde was, is er dan niet meer. God de Vader is dan niet alleen Jezus' Vader, maar ook die van ons. Jij en ik mogen Zijn kinderen zijn. We zijn dan lid van Gods gezin en mogen naar de hemel gaan en voor altijd met Hem samenleven.


Puzzel

De tekst op het plaatje staat in spiegelbeeld. Je kan de afbeelding downloaden en afdrukken. Als je het voor de spiegel houdt, kan je in de spiegel de woorden lezen.

Controleer je antwoord door in de Bijbel Galaten 3:28 op te zoeken.


28 geloofspunten voor kinderen puzzel Bijbeltekst

Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Morgen kan je de volgende les op deze website terugvinden.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page