top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 8

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Deel 8 tot en met 11 gaan over hoe God de mensen redt van het zonde-probleem.


De oorlog tussen Jezus en satan

ZDA geloofspunten voor kinderen 8 grote strijd

De oorlog tussen God en satan is anders dan een strijd tussen landen of een grote ruzie tussen mensen. Deze oorlog begon voordat God de aarde en de mensen schiep.


Ook toen leefde God al en Hij had toen ook al engelen die Hem dienden. Lucifer was de belangrijkste engel van allemaal, maar Hij wilde nog belangrijker zijn. Hij wilde gelijk zijn aan God en de macht hebben iedereen te vertellen wat ze moesten doen.


God sprak met Lucifer. "Ik houd van je en je bent vrij om zelf keuzes te maken. Maar als je voor haat kiest in plaats van liefde, zal je moeten sterven." Lucifer luisterde niet naar God. Zo kwam er oorlog in de hemel. Jezus stuurde Lucifer, en de engelen die de opstandige engel volgden, de hemel uit. Vanaf toen werd Lucifer satan of duivel genoemd.

ZDA geloofspunten voor kinderen 8 grote strijd

God schiep toen de aarde en de mensen. De mensen die Hij maakte waren vrij om te kiezen voor of tegen God en Zijn liefde.

Adam en Eva maakten deze belangrijke beslissing toen ze van de verboden vrucht aten.


"Zie je wel," zei satan, "het is onmogelijk om je aan de geboden te houden. God, nu moet U iedereen doden of iedereen voor altijd laten doen wat ze willen, zelfs zonde."


Maar God had een plan gemaakt. Jezus zou naar de aarde komen om als mens te leven. Hij zou iedereen leren dat ze altijd op God kunnen vertrouwen en dat ze gelukkig zullen zijn als ze Gods wet houden. Hij leefde zonder ook maar één zonde te doen. Daarna stierf Hij, zodat mensen die in Hem geloven en Hem vertrouwen, voor altijd kunnen leven, zoals God het in het begin had bedacht.


Zo won Jezus de grote strijd tegen satan. Hij liet zien dat God goed en eerlijk is. En Hij liet zien hoeveel Hij van mensen houdt.


Puzzel

Kun jij alle woorden vinden in deze woordzoeker? Je kan de puzzel downloaden door erop te klikken. Vervolgens kan je de puzzel uitprinten.28 geloofspunten voor kinderen, deel 8, puzzel, woordzoeker, grote strijd

Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page