top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 9

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Deel 8 tot en met 11 gaan over hoe God de mensen redt van het zonde-probleem.


Jezus leefde, stierf en leeft opnieuw

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 9 Jezus leefde, stierf en leeft opnieuw

Adam en Eva kozen ervoor om naar satan te luisteren in plaats van God te gehoorzamen. Zo werden de mensen zondig en veranderde er veel op de aarde. Adam en Eva werden vijanden van God en mochten niet meer in het paradijs wonen. Sommige dieren werden gevaarlijk en er waren planten die stekels kregen. Ook kwamen pijn, ziekte en dood in de wereld.


Maar God had van te voren een plan gemaakt. Hij had een manier bedacht om dit grote probleem op te lossen. Dat plan


kunnen we in de Bijbel in Johannes 3:16 vinden. "Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." God de Vader gaf Jezus aan de mensen. Hij werd als een mensenbaby geboren, net als jij en ik.


Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 9 Jezus leefde, stierf en leeft opnieuw

Maar er was een heel belangrijk verschil. Jezus deed nooit zonde. Geen één! Nooit zei Hij iets gemeens, nooit vertelde Hij een leugentje. Ook deed Hij geen verkeerde dingen. Daarom was Hij geen vijand van God.


Jezus is ook vol liefde. Hij houdt ontzettend veel van alle mensen. Daarom vertelde Hij aan de mensen hoe ze moeten leven. En dat ze God kunnen vertrouwen. Hij vertelde ook dat Hij wilde sterven voor de mensen. Hij zei: "Als Ik dat doe, dan hoeven jullie niet dood te gaan. Ik neem jullie straf voor de zonde op me. Als jullie Mij vertrouwen en volgen, dan kunnen we samen in de hemel wonen."


Jezus liet zich gevangen nemen en aan een kruis ophangen. Daar stierf Hij. Hij werd begraven, maar Hij bleef niet dood. Op de derde dag werd Hij weer levend. Daarmee werd bewezen dat God sterker is dan de dood. Dat God sterker is dan satan. Daarom kunnen we er ook op vertrouwen dat wij, als we in Hem geloven en van Hem houden, voor altijd bij God in de hemel zullen wonen.


Puzzel

In de tabel hieronder staan de letters die nodig hebt om de Bijbeltekst compleet te maken.

A1 = M, B2 = K enzovoorts.


1 Johannes 2:2: "En Hij is een verzoening voor onze zonden; en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van ...


B1-A2 C4-B3-A3-C1 C2-B3-A4-C1-A3-B1.


.........................................................................1

2

3

4

A

M

E

L

R

B

D

K

E

B

C

E

W

A

H


Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Morgen kan je de volgende les op deze website terugvinden.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page