top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 12

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme.


Deel 12 tot en met 16 gaan over de kerk.


Gods familie op aarde

28 geloofspunten voor kinderen, deel 12 Gods familie op aarde, Galaten 3:26

Hoe groot is jullie gezin? Mijn gezin bestaat uit vier mensen. Niet een heel groot gezin dus. Maar een tijd terug hadden we een familiefeestje. Daar waren niet alleen mijn gezin, maar ook mijn ouders, zus en zwager, mijn ooms en tantes, neven en nichten en hun kinderen. Wat een drukte was dat! Meer dan vijftig mensen bij elkaar. Mijn kinderen waren verbaasd. "Horen al die mensen bij onze familie?" vroegen ze. Ja, we zien hen niet zo vaak, maar al die mensen horen bij onze familie.


De kerk is eigenlijk ook een soort familie. We lezen in de Bijbel: "Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus." Galaten 3:26. Doordat we in de Heere Jezus geloven, zijn we kinderen van God. Mensen in onze gemeente horen ook bij Gods familie. We zeggen daarom vaak broeder of zuster.


28 geloofspunten voor kinderen, deel 12 Gods familie op aarde

Maar Gods familie is nog groter. Alle gelovigen horen daar bij, ook mensen uit andere kerken en uit andere landen. Stel je eens voor dat al die mensen bij elkaar zouden komen. Wat een feest zal dat zijn. Gigantisch!


Al die familieleden van God zijn anders. Ze wonen over de hele wereld, de één is blank en blond, de ander heeft een donkere huid en zwart haar, en ze hebben verschillende bezigheden. Maar één ding hebben we met elkaar gemeen: Jezus is onze Leider.

De Bijbel vergelijkt Gods familie met een lichaam. Ons lijf bestaat uit heel veel verschillende delen. In God Woord staat dat Jezus het hoofd is en alle familieleden van de Heere zijn de overige lichaamsdelen. Allemaal anders van uiterlijk en elk heeft een andere taak, maar allemaal zijn ze ook belangrijk en onmisbaar. Lees het maar eens in Efeze 4:15-16 en 1 Korinthe 12:12-31.


Puzzel

Los de rebus op. Controleer je antwoord door 1 Kortinthe 12:21 op te zoeken in je Bijbel.


28 geloofspunten voor kinderen, deel 12 Gods familie op aarde, puzzel rebus


Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page