top of page
  • Sabbatvierende ZDA gemeente

Voor kinderen: 28 Geloofspunten, deel 2

Wat geloven wij?

Dat is een vraag die je misschien niet zo makkelijk kan beantwoorden. Want er is zo veel over te vertellen! En misschien weet je ook nog niet alles. Wat wij, zevendedagsadventisten, geloven heeft de kerk voor volwassenen samengevat in de 28 geloofspunten. In die geloofspunten staat kort beschreven wat de Bijbel ons leert.


Om voor kinderen de 28 geloofspunten begrijpelijk te maken, komen hier 28 lessen, die de kinderen kennis laat maken met de basisprincipes van het adventisme. De eerste vijf geloofspunten gaan over wie God is en hoe we van en over Hem kunnen leren.


God is drie personen

ZDA geloofspunten voor kinderen 2 God is drie personen

Een tijdje geleden waren we in een museum, waar iemand liet zien hoe touw gemaakt wordt. Hij spande drie dunne touwtjes op het apparaat. Door aan de hendel te draaien werden de drie dunne touwtjes één stevig touw, waarvan je de draden niet meer los kon maken.


Net als dat ene sterke touw geloven wij ook in één God. Maar God bestaat uit drie personen, zoals de drie touwen uit het begin. De drie personen zijn: God de Vader, Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest.


De verschillende personen hebben elk hun eigen taken en bijzonderheden. Zo kunnen we hen onderscheiden. Op sommige plekken in de Bijbel gaat het over God de Vader en in andere Bijbelgedeeltes lezen we over Jezus of de Heilige Geest. Soms worden ze alledrie genoemd, bijvoorbeeld in de grote opdracht in Mattheüs 28:19: "Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen."

ZDA geloofspunten voor kinderen 3 God de Vader

We zeggen ook dat deze drie één God zijn, omdat ze in alles wat ze doen samenwerken. Ze hebben dezelfde liefde voor alles en iedereen. Ze houden van alle mensen en willen graag dat we voor altijd bij hen in de hemel komen wonen.


De Bijbel vertelt ons dat God eeuwig is. Dat is dat Hij altijd al heeft bestaan en zal blijven bestaan. De Heere weet ook alles en kan alles. God is geweldig, machtig en verbazingwekkend. Hoe groot en goed God is, is voor eigenlijk niet helemaal te begrijpen. Daarom is Hij al onze eer en aanbidding waard.


Puzzel

In de tabel hieronder staan de letters die nodig hebt om de Bijbeltekst af te maken.

A1 = K, B2 = P enzovoorts.


Deuteronomium 6:4: "Luister, Israël! De HEERE, onze God, ....


B1 - A2 - B3 - A2 - B4 - C4 - A2 - A4 - C2 - C1 - C1 - A3 !


..............................................................................................


1

2

3

4

A

K

E

N

I

B

D

P

H

E

C

É

S

V

R



Ten slotte

We hopen dat jullie het leuk vonden en dat je al een beetje beter antwoord kan geven op de vraag waarmee we begonnen: "Wat geloven wij?".


De geloofspunten voor volwassenen zijn hier terug te vinden.


Binnenkort kan je de volgende les op deze website terugvinden.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page